fbpx

Gå med i ett nätverk som samlar alla tandläkare

Sveriges Tandläkarförbund är landets enda organisation för alla tandläkare. Vi välkomnar alla tandläkare att vara med och påverka professionens och Tandläkarförbundets frågor och framtid.

Genom att vara medlem i Sveriges Tandläkarförbund bidrar du till att stärka tandläkarnas intressen men även de allmänna anställningsvillkoren på svensk arbetsmarknad. Det är genom kollektivets styrka som du även kan få tillgång till medlemsförmåner som förbundet, respektive riksförening eller Saco (Sveriges akademikers centralorganisation) har förhandlat fram.

Du blir medlem genom en av de fyra medlemsföreningarna nedan, beroende på hur du verkar som tandläkare.

Vilken är din medlemsförening?
Du blir medlem genom en av de fyra medlemsföreningarna nedan, beroende på hur du verkar som tandläkare.
Tandläkare – Egen Verksamhet (TEV) samlar tandläkare som driver egen verksamhet eller är kostnadsställesansvariga i Praktikertjänst AB.
Tjänstetandläkarna (TT) är en organisation för anställda tandläkare. Majoriteten av medlemmarna är verksamma inom folktandvården.
Riksföreningen för tandläkare inom forskning, utbildning och specialisttandvård – SOL är en facklig intresseorganisation.
Sveriges Tandläkarförbunds Studerandeförening samlar 99 procent av alla tandläkarstuderande i Sverige.
Medlemsförmåner – Sveriges Tandläkarförbund

Prenumeration på Tandläkartidningen som utkommer med 10 nummer per år.

Som medlem får du 30 % lägre pris på Tandläkarförbundets kurser.

Se alla kurser här ››

Du får ca 30% lägre anmälningsavgift till Odontologisk Riksstämma. Läs mer om årets riksstämma här.

På www.tandlakarforbundet.se/faktabank kan du fördjupa dig kring några centrala områden för tandvården, ta del av Tandläkarförbundet policydokument och rapporter. Via våra nyheter och linkedin-sida kan du följa vårt löpande arbete för tandläkarnas yrkesfrågor.

Tjänstetandläkarna kan sina medlemmars arbetsvillkor och erbjuder kvalificerad rådgivning och förhandlingshjälp. Enligt Saco kan en timmes rådgivning med en privat arbetsrättsjurist ofta kosta mer än en hel årsavgift till ett fackförbund.

Rådgivning i allt som rör din anställning, från löneutveckling till arbetsmiljö och sjukskrivning.

Lön och annan ersättning

  • Anställningsvillkor
  • Arbetstid
  • Semester
  • Pension
  • Föräldraledighet
  • Sjukskrivning
  • Arbetsmiljö
  • Arbetsmarknad
  • Tjänstledighet

Läs mer på https://tjanstetandlakarna.se/medlemskap/rad-och-stod/ 

Möjlighet att ansöka om stöd från Kamrathjälpen om du får problem i din privatekonomi.

Inkomstförsäkring (gäller medlemmar i Tjänstetandläkarna)
Vid arbetslöshet är ersättningstaket för a-kassan begränsat. Därför erbjuds du som medlem i Tjänstetandläkarna en inkomstförsäkring som kan den ge dig upp till 80 procent av din a-kassegrundande lön, upp till 80 000 kronor/månad brutto i 120 ersättningsdagar. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet om du är berättigad till ersättning från a-kassan. Via Folksam hittar du mer information och kan räkna på värdet av en inkomstförsäkring mot att bara ha a-kassa.

Sak- och personförsäkringar
Tjänstetandläkarna har även avtal med Folksam om gruppförsäkringar, vilket innebär att medlemmar kan teckna försäkringar till förmånliga premier och fördelaktiga villkor.

Medlemsförsäkringarna gäller bl. a. liv-, sjuk-, sjukvård- och olycksfallsförsäkring, barnförsäkring, hemförsäkring samt student- och seniorförsäkringar. Läs mer på Tjänstetandläkarnas webbplats >>

 

TEV och Sveriges Tandläkarförbund erbjuder inga försäkringar, varken privata eller  företagsförsäkringar.

Som privatpraktiker kan du hitta alla försäkringslösningar genom branschorganisationen Privattandläkarna. Privattandläkarna erbjuder försäkringar som är utarbetade utifrån tandläkarföretagets situation med de bästa villkoren och priserna.

Läs mer om Privattandläkarnas försäkringar

Medlemmar får upp till 15% rabatt på hotellvistelser via kedjor som Best Western, Elite Hotels, First Hotels och Strawberry.

Besök dina medlemssidor för att ta del av rabattkoderna:

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm erbjuder Sacoförbundens medlemmar rabatt på utvalda varierande föreställningar. Aktuella föreställningar till specialpris hittas alltid på denna sida.

Folklådan är en genomtänkt prepperlåda framtagen av LO som nu också erbjuds för alla Sacoförbunds medlemmar. Mer om lådans innehåll finns på beställningssidan. Medlemspris: 1 100 kr inkl moms plus frakt.

Folklådan beställs via Nordway Store.

Dygnskryssning med Cinderella
50% rabatt på utvalda avgångar. Boka kryssning här ››

 

Du är med och påverkar framtidens tandläkare och tandvård

Tandläkarförbundet är alla tandläkares egen yrkesorganisation. Tillsammans driver vi tandläkarnas frågor och delar med oss av kunskap och erfarenheter. Genom att vara medlem bidrar du till att stärka tandläkarnas intressen men även de allmänna anställningsvillkoren på svensk arbetsmarknad. Sveriges Tandläkarförbund är en av Sveriges 21 starka akademikerförbund som är del av Saco – Sveriges akademikers centralorganisation.

Tillsammans höjer vi kvaliteten i svensk tandvård

Våra kursnämnder skapar kurser och genomför vår välbesökta kursverksamhet. Varje år erbjuds ca 160 kurser tandläkare och övriga teamet på ett 20-tal orter landet. Kunskap och kvalitet i världsklass är vår vision!

Bli medlem
Tillsammans höjer vi kvaliteten i svensk tandvård.