Vi söker en redovisningsekonom till vårt kansli!

Har du flera års erfarenhet inom yrket, är självgående och initiativtagande samt har en god kommunikativ förmåga och vill vara verksam mitt i det finansiella informationsflödet? Då kan du vara rätt kandidat för tjänsten. Läs mer om tjänsten nedan.

Tillsammans med Brightby Bemanning söker vi nu efter en ny en redovisningsekonom till vårt kansli.

Som redovisningsekonom anställd hos oss på Sveriges Tandläkarförbund kommer du framför allt arbeta brett med hela ekonomihanteringen åt en stiftelse, Svenska Tandläkare-Sällskapet (STS). Du kommer även att hantera ekonomi och viss administration åt några mindre närstående stiftelser och ideella föreningar. Det ingår även hantering av arvoden och utlägg åt förtroendevalda.

Rollen är av bred karaktär med varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik.
Du kommer bli en del i grupp om tre ekonomer och en projektledare där samtliga har sitt ansvarsområde men där ni tillsammans som team jobbar för att stärka och kvalitetssäkra det ekonomiska arbetet inom kansliet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ekonomihantering; Huvuddelen av arbetet sker för STS som genomför en årlig Riksstämma som tillsammans med utställningen Swedental är Nordens största mötesplats för dentalbranschen. Riksstämman innebär en 3 dagars konferens och mässa för att sprida kunskap och främja utveckling inom branschen. Den medför ett omfattande projektarbete där du tillsammans med riksstämmans projektledare tar fram beslutsunderlag med ekonomiska analyser, prognostiserar och budgeterar projektet samt skapar och muntligt redovisar budgetuppföljningar för styrelsen under året. Övriga stiftelser och föreningar har mindre verksamhet. Du ansvarar för hela kedjan i ekonomiarbetet med in-/utbetalningar, fakturering, registrera leverantörsfakturor, löpande bokföring i affärssystemet SoftOne, moms, skatt och deklarationer. Bokslutsprocesser och årsredovisning (K2) samt bistå kansliet med rapporter och budgetarbete.

Arvodehantering: Hantering av arvoden för förtroendevalda och uppdragstagare med A-skatt. Behandlas i Vismas Agda. Denna del utgör ungefär 20% av tjänstens totala omfattning.

Administration: Till största delen är administrationen kopplad till ekonomifrågor såsom, kontakt och handlingar till myndigheter samt attest- och delegationsordning till styrelsen. Vidare hanterar du fördelningen av tillgångskapital och kostnader på samförvaltade stiftelser. Du arbetar nära Stipendienämnden och planerar och deltar i deras årliga möte

Utvecklingsarbete: Driva och utveckla rutiner för att kvalitésäkra fortsatt arbete samt uppnå högre effektivitet.

Vi söker dig som:

 • Har relevant utbildning i botten med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och är självständig vid bokslut.
 • Har en god förståelse för ekonomiprocesser, flöden och konton.
 • Erhållit god systemvana och hanterar Excel väl.
 • Erfarenhet att jobba med projektredovisning är meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen är du:

 • Genuint intresserad av ekonomiprocesser samt redovisning.
 • Självgående där du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer vidare mot mål.
 • Analytiskt lagd och strukturerad i ditt arbetssätt samt förmår att arbeta effektivt utan att tumma på kvalitén.
 • En sann lagspelare som är enkel och flexibel samt har lätt för att kommunicera med såväl kollegor som externa kontakter.

Om Sveriges Tandläkarförbund:
Sveriges Tandläkarförbund är den odontologiska professionens organisation och arbetar med frågor som rör tandläkarens roll i samhället. Utbildning, forskning, tandvårdens personalförsörjning, yrkesetik och kvalitet i tandvården är några av frågorna. Sveriges Tandläkarförbund består av fyra riksföreningar, Tandläkare Egen Verksamhet (TEV), Tjänstetandläkarna (TT), Riksföreningen för Tandläkare inom Forskning, utbildning och specialisttandvård (SOL) och Studerandeföreningen.

Sveriges Tandläkarförbund:

 • Påverkar tandläkarens och tandvårdens utveckling
 • Erbjuder fortbildning för tandläkare och övriga tandvårdsteamet
 • Ger ut Tandläkartidningen
 • Anordnar genom Svenska Tandläkare-Sällskapet den årliga Odontologiska Riksstämman och delar ut stipendier till odontologisk forskning

Vi sitter i Gamla stan. Utöver politik, kommunikation och påverkansarbete har Tandläkarförbundet en stor kursverksamhet, ekonomifunktion och ger ut Tandläkartidningen. Vi är ett 20-tal medarbetare. Vi är just nu mitt uppe i processen att utforma vårt framtida arbetssätt efter en lång tids påtvingat distansarbete. Våra ledord i den processen är nytänkande, utvecklande och ansvar -ett hållbart arbetsliv!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start i april.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Elma Hadziefendic på elma.hadziefendic@meritmind.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan

Klicka på följande länk för att komma till ansökningssidan! 


Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma på olika orter i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Läs också