Saco på EuroPride 2018

Alla ska kunna vara sig själv på jobbet, det ska finnas en god arbetsmiljö som inkluderar alla. Det är centrala fackliga frågor. Facket ska vara din partner på jobbet! Därför kommer Saco även i år att delta i Pridefestivalen.


För Saco är det självklart att kunskap och kompetens ska löna sig, oavsett kön eller sexuell läggning/identitet/uttryck. I år är det dessutom EuroPride, vilket bland annat innebär att även Göteborg kommer att ha en stor Pridefestival.

Aktiviteter som vi gör inom ramen för Pride

För Sacokansliets del kommer vi att koncentrera arbetet till Stockholm, men vi kommer också på olika sätt att ge stöd till lokala initiativ på andra orter. Här är de aktiviteter som kansliet genomför:

 • Den 12 juni genomförde vi en halvdags hbtq-utbildning på Sacokansliet, som syftade till att förbereda Saco-federationen inför Pridefestivalen, men som också är avsett för att öka vår generella kunskap kring hbtq. Utbildningen riktade sig till alla anställda på Sacokansliet, Sacoförbunden, Akademikernas a-kassa samt förtroendevalda inom Saco. Ca 35 personer deltog.
 • Vi har som tidigare år ett gemensamt Saco-tält i Pride Park i Stockholm den
  1 – 4 augusti
  tillsammans med några av Sacoförbunden och i år även Akademikernas a-kassa. Alla är varmt välkomna till tältet!
 • Vi deltar i Prideparaden i Stockholm tillsammans med Sacoförbunden den 4 augusti. Här hoppas vi på stor uppslutning bland förbundens anställda, medlemmar och förtroendevalda!
  Mer information om paraden i Stockholm finns i Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/373113189853147/. Gå gärna med i eventet och bjud in de Facebook-vänner som ni tror kan vara intresserade av att gå med oss!
 • Göran Arrius stöttar förtroendevalda i Göteborg genom att delta i deras Pridefestival som pågår den 14 – 19 augusti. Bland annat medverkar Göran på ett seminarium på fackens dag den 16 augusti. Han går också i paraden den 18 augusti.
 • För Sacos medverkan i Pride i Göteborg finns två olika Facebook-event, ett för Fackens dag (https://www.facebook.com/events/304208226782827/) och ett för Prideparaden i Göteborg (https://www.facebook.com/events/628346964186909/).
 • Saco erbjuder lokala föreningar inom Sacofederationen, som kommer att delta i de lokala Pridefestivalerna runt om i landet, möjlighet att beställa profilmaterial från Saco. Hjälp oss gärna att informera förtroendevalda om denna möjlighet! För mer info och beställning, se länk: https://www.saco.se/fortroendevald/ska-ni-medverka-pa-er-lokala-pridefestival-bestall-material-fran-saco/.

Här hittar ni information om Sacos aktiviteter

Vi kommer att använda ovan angivna Facebook-events som vår primära informationskanal.

Eftersom informationen gällande till exempel Prideparaden kommer sent från arrangörerna ber vi er hålla er uppdaterade genom att ta del av informationen vi lägger ut på Facebook.

Vi kommer också från och med nu att uppmärksamma hbtq-frågorna, våra budskap och aktiviteter genom Sacos och Göran Arrius kanaler i sociala medier (Facebook, Twitter och Instagram).

Utöver ovan Facebook-events finns information även på https://www.saco.se/sacopride.

Några allmänna länkar till information om EuroPride

Stockholm Pride

Information på svenska       http://www.stockholmpride.org/

Information på engelska      http://europride2018.com/stockholm/

Göteborg Pride

Information på engelska      http://europride2018.com/gothenburg/

Läs också