Om kursen
Antal dagar 2 dagar
Pris Tandhygienist: 9 000 SEK inkl moms
Tandläkare icke medlem: 11 700 SEK inkl moms
Tandläkare medlem: 9 000 SEK inkl moms
Tandsköterska: 9 000 SEK inkl moms
Odontologiska poäng 3
Icke odontologiska poäng 9
Boka kursen
22-23 april, 08:30 - 15:30
Göteborg, Hotel Riverton
146 platser kvar

Göteborgsdagarna 2021 bjuder på ett fullspäckat schema med intressanta föreläsare och fartfylld underhållning. Bland föreläsarna har vi Paul Svensson, som lagar mat med filosofin ”zero waste” dvs hållbar matlagning helt utan avfall. Björn Klinge förklarar orsakssammanhang på ett enkelt sätt men på vetenskaplig grund och tre specialister samtalar om ett gott samarbete för patientens bästa. Slutligen får vi en humoristisk betraktelse i ett allvarligt ämne – människors lika värde.

Torsdagens program:

Förmiddag – Hållbar njutning
Att sätta det gröna i centrum har blivit Pauls signum men denna kock väljer inte bort det animaliska utan tänker på att välja produkter som är bra för både oss och naturen. Att ta vara på alla delar av råvarorna men även de förädlade produkterna för att minska det vi kallar matsvinn är Pauls budskap.

Eftermiddag – Din hälsa sitter i munnen
Vad vet vi och vad vet vi inte om kopplingen mellan orala sjukdomar och allmän hälsa: en uppdatering. Några tankar om COVID-19 och tandvårdsverksamhet, med nationell och internationell utblick.

Fredagens program:

Förmiddag – Tänder, tandkött och skruvar
Vardagens patienter kan bjuda på stora utmaningar. Grunden till en lyckad och hållbar behandling är diagnostisering, prognosbedömning och terapiplanering. Hur ska man tänka för att optimera långtidsprognosen och minska risken för biologiska och tekniska komplikationer? Vilka patienter bör remitteras? Hur kan hela tandvårdsteamet samverka på bästa sätt för ett gott omhändertagande? Föreläsningarna innehåller rikligt med patientfall.

Eftermiddag – Från man till människa
En föreläsning som boostar energi och inspirerar till nya tankesätt, påminner oss om att verkligheten pågår just nu. Claes Schmidt/Sara Lund använder stand up-tekniken som pedagogisk metod och blandar humor och allvar, fakta och fiktion. Föreläsningen handlar inte om Claes som transvestit utan om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Varför tycker vi att det är konstigt att människor är olika, trots att vi vet att två människor inte är lika?

Föreläsare

Paul Svensson, kock, Björn Klinge, professor, Claes Schmidt/Sara Lund, inspiratör, Lucy Weibull, specialist käkkirurgi, Göteborg, Lory Melin Svanberg, specialist oral protetik, Halmstad, och Anna Bogren, specialist parodontologi, Göteborg

Övrigt

Festmåltid på torsdagskvällen och Martin Högberg står för underhållning och quiz

Kontakta oss

Vill du veta mer?
Kontakta oss på Tandläkarförbundets kursverksamhet.
Sofia Ekenberg på 08-6661544 eller Cecilia Karlsson på 08-6661543.
Eller maila till oss på kurs@tandlakarforbundet.se
Fakturafrågor ekonomi@tandlakarforbundet.se

Målgrupp

All tandvårdspersonal

Sveriges Tandläkarförbunds bokningsvillkor

När du bokar var noga med fakturaadress, glöm inte eventuell referens och organisationsnummer. I det fall du uppger din arbetsgivare som fakturamottagare, se till att du har tillåtelse att gå kursen! Anmälan till kurs är bindande. Tandläkarförbundet ansvarar inte för resa och boendebokning, därför bör du avvakta tills kallelse/välkomstbrev kommer innan du bokar detta!
Vid avbokning tar vi ut en administrativ avgift på 500 kr för kurs inom Sverige och 1500 kr för kurs utanför Sverige. Bekräftelsen kommer direkt i din mejl, samt på skärmen efter bokning. Du kan avboka fram till 8 veckor före kursstart, därefter tas hela kostnaden för kursen ut, om inte läkarintyg finns.

Observera att utlandskurser kan ha sista avbokningsdag tidigare än två månader före kursstart. För vissa kurser förbehåller sig respektive kursnämnd rätten att ta ut en speciell avbokningsavgift. Avboka din plats genom att kontakta kurs@tandlakarforbundet.se.

Uteblir du från kursen debiteras du hela kursavgiften. Vid arrangemang med gemensam resa och inkvartering uttages ersättning för avbokat researrangemang enligt de regler som gäller för researrangören.

Reservation för att kursen kan komma att ställas in vid för få bokningar. Vi förbehåller oss även rätten att byta kurslokal vid behov.

Finns någon Force Majeure-klausul?

Om föreläsare p g a oförutsedd händelse är förhindrad att genomföra planerad kurs förbehåller sig Tandläkarförbundet rätten att sätta in annan föreläsare, alternativt att ställa in kursen. Tandläkarförbundets ansvar begränsas till återbetalning av erlagd kursavgift. Kursnämnderna förbehåller sig också rätten att kunna byta kursort eller kurslokal vid oförutsedda händelser.

Personuppgifter

Vid bokning till kurs har jag ingått ett avtal med kursverksamheten och tillåter att mina personuppgifter, min e-postadress etc får lagras och användas inom Sveriges Tandläkarförbund för fakturering, leverans, information, marknadsföring, analys, statistik och profilering. Uppgifterna jag lämnar kan användas inom Sveriges Tandläkarförbund för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av tjänster och produkter. Uppsägning av avtal sker i kontakt med oss.

Anmäler du önskemål om specialkost i samband med bokning, så överlämnar vi din information till kurslokalen för korrekt hantering. Rensning av känsliga uppgifter sker efter genomförd kurs.

Vi sparar din kursinformation i fem år efter genomförd kurs, t ex för att du ska kunna logga in på min sida och se mitt CV.

Ev. bilder vi tar från kurstillfälle kan komma att användas i sociala medier och kurskatalog för marknadsföring av kommande kurser.

Läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Vanliga frågor om Tandläkarförbundets kurser

Vi skickar ett mejl automatiskt i samband med att du bokar dig på kursen. Ca 4-6 veckor innan kursstarten kontaktar vi dig med ett mejl där du kallas till kursen och det framgår var och när kursen genomförs. I kallelsen finns också en länk till välkomstbrevet. Ytterligare mejl kan komma när kursen kompletteras med t ex kursmaterial och fler länkar. Två dagar innan kursdag mejlar vi ut en påminnelse om att det är dags för kursstart. När kursen genomförts får du ytterligare ett mejl där vi ber dig utvärdera kursen. Fakturan skickas direkt till den fakturaadress du uppgav på bokningen i samband med att vi får klartecken att kursen blir av. Kolla spam/skräpkorgen om du saknar våra mejl, innan du kontaktar oss för att kontrollera din mejladress.

Kursavgiften faktureras i regel ca 2 mån före kursstart med 30 dagars betaltid. Om du inte betalar kursavgiften inom angiven tid kan det medföra att du mister din plats på kursen.

Tandläkare som inte är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund betalar ca 30 procent mer än de som är medlemmar. Kursavgifterna för alla kategorier anges vid respektive kurs. Är du medlem i tandläkarförbund i annat land, är kursavgift en densamma som för medlemmar av Sveriges Tandläkarförbund. Studenter som är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund får varje termin tillträde till ett visst antal kurser till anmälningsavgiften 500 kronor. Vid utebliven närvaro tillämpar vi en ”no-show”-avgift på ytterligare 500 kronor.

Mejla kurs@tandlakarforbundet.se senast åtta veckor innan kursstart.

Avbokningsregler hittar du i bokningsvillkoren

Vi tar in bokade i turordning i mån plats. Observera att även om du bokat reservplats så syns inte det på Min sida/mina kurser förrän du eventuellt erbjuds plats.

Om du är i behov av handikappanpassade lokaler, speciell kost eller liknande bör du alltid kontakta kursarrangören innan du anmäler dig och kontrollera att det är möjligt att tillmötesgå dina önskemål.

Ljudupptagning och fotografering vid kurs får endast förekomma för eget bruk och efter kursgivarens på förhand inhämtade tillstånd.

Fr o m 1 januari 2018 är Tandläkarförbundets kursverksamhet momspliktig. De kursavgifter som finns angivna i kurskatalog och på hemsidan innehåller alltså fr om VT18 ersättning för mervärdesskatt. Tidigare satta kursavgifter (fram t o m 20171231) är fastställda utifrån förutsättningen att tillhandahållandet av kurserna inte medför skattskyldighet enligt mervärdesskattelagen enligt dom i regeringsrätten mars 1998.

Sagt om Tandläkarförbundets kurser

Ni vet vad ni håller på med, jag har inget att tillägga förutom ett stort Tack!
Mycket bra kursinnehåll som höll vad det lovade; relevant för den kliniska vardagen. Bra upplägg och lagom mycket information.
Man kände sig verkligen välkommen och sedan överträffade kursen förväntningarna.
Fler kurser från Tandläkarförbundet
22-23 apr Göteborg, Hotel Riverton
146 platser kvar
23 apr Göteborg, Hotel Riverton
27 platser kvar
20-21 maj Lund, Grand Hotel
79 platser kvar
10-11 jun Malmö, Quality Hotel View
33 platser kvar

Tandlakarforbundet.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det. Läs mer om cookies här. Vår dataskyddspolicy hittar du här.

Vi hjälper dig med din kursbokning!

kurs@tandlakarforbundet.se
08-666 15 43, 08-666 15 44

Vanliga frågor och svar