Sommarbrev 2021

Sommarbrev har skickats ut till alla medlemmar. Ordförande skriver om händelser första halvåret 2021, och andra halvåret 2021.

Svensk sommar! Fantastiskt!

Juni har passerat och fler och fler går på semester. En semester och sommar som verkar mer lovande än förra året. Covid-vaccinering rullar på, färre och färre vårdas på IVA, kanske blir det inte mer än skrämselhicka av deltavarianten. Kanske kan vi röra oss mer fritt, umgås mer och mer. Vi kanske till och med får en ny regering och statsminister! Spännande tider.


Första halvåret 2021
Under årets första halva har vi i styrelsen varit sysselsatta med att diskutera utredningen ”Jämlik tandvård” och jobbar på ett remissvar. En tydlig bild är att vi är många i kåren som inte är imponerade över de förslag som ges. Utredningen är ett gediget material och en bra genomlysning av tandvården i Sverige fram till och med 2020. Dess slutsatser och förslag kommer dock inte att föra tandvården i rätt riktning eller lösa de ojämlika förhållanden som kan förekomma. Enligt mig har vi i Sverige en av de mest jämlika tandvårdsförutsättningarna i hela världen! Ibland måste vi våga lyfta våra huvuden ur sandlådan Sverige och titta med lite helikopterperspektiv.

Vi för en kontinuerlig dialog om medlemsbegreppet, både inom Sveriges Tandläkarförbund och inom TEV.  Jag tycker att svaret är ganska enkelt. För att vara medlem i Sveriges Tandläkarförbund skall man ha en svensk tandläkarlegitimation. Så är det redan idag, men medlemskapet går via en Riksförening. Hur vi jobbar eller vilken anställning/företagarroll tandläkaren har, är inte lika viktigt! Valet att vara egen företagare är något som passar mig och resten av våra medlemmar!


Andra halvåret 2021
Jag hoppas att ni sett att årsmötet i år kommer att genomföras 21-22 oktober. TEVs styrelse hoppas att äntligen få välkomna er medlemmar till Steam Hotel i Västerås!

Vi försöker oss på ett nytt sätt för er att kunna föra en dialog med styrelsen samtidigt som vi kommer få information från IVO. Per Vult von Steyern förgyller dagen med protetiska guldkorn! Frågor att diskutera kring är: etik och kvalitet – hur skall vi kunna behålla en odontologi i världsklass? Obligatorisk efterutbildning?! Allt detta och mycket mer för de 50 stycken som kommer till årsmötet med middag och övernattning. Skynda att anmäla er via Föreningshuset.

Anmälan till årsmötet görs via Min Sida: https://forening.foreningshuset.se/TEV/loggain.

Under fliken Evenemang hittar du ”Årsmöte endast årsmöte” och ”Årsmöte inkl. Kvällsprogram och hotell”.
Boka in er på önskat val så får ni en faktura till er angivna mailadress.

Nu är det mycket snart dags för återhämtning med familj, upplevelser, böcker och mycket mer eller mindre…
Styrelsen och jag önskar en fantastisk sommar till er alla!
Vi ses i höst!

Bästa sommarhälsningar
Patrik

Läs också