Så här hanterar vi dina personuppgifter

Numera gäller EU:s dataskyddsförordning GDPR, som ersätter PUL, personuppgiftslagen. GDPR innebär en hel del förändringar för dem som behandlar personuppgifter, samtidigt som den stärker rättigheterna för den enskilde när det gäller personlig integritet. Sveriges Tandläkarförbund har tagit fram en dataskyddspolicy där du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter.

När du anmäler dig till en kurs, ett seminarium eller liknande, prenumererar på ett nyhetsbrev eller pressmeddelande, kommunicerar på våra sociala medier etc, lämnar du ut personuppgifter till oss. För att kunna erbjuda dig våra tjänster, medlemsförmåner och interagera med dig behöver vi behandla personuppgifter om dig. Vi värnar om din integritet och samlar inte in fler uppgifter än vi behöver.

Genom att behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att fullgöra avtal och medlemskap i Sveriges Tandläkarförbund accepterar du vår dataskyddspolicy och godkänner att vi använder e-post för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster.

Sveriges Tandläkarförbund är landets enda organisation för alla tandläkare. Du blir medlem genom en av de fyra medlemsföreningarna, beroende på hur du verkar som tandläkare: Tjänstetandläkarna (TT), Tandläkare – Egen Verksamhet (TEV), Studerandeföreningen och Riksföreningen för utbildning, forskning och specialisttandvård (SOL). Sveriges Tandläkarförbund är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter för icke medlemmar, prenumeranter och annonsörer, samt har gemensamt personuppgiftsansvar för medlemmar tillsammans med TT, TEV, Studerandeföreningen och SOL.

Här finns vår dataskyddspolicy

Läs också