Riksstämmans vetenskapliga program

I en kort intervju berättar Riksstämmenämndens ordförande Maria von Beetzen om årets stjärnspäckade program, hur man har vävt in årets tema i programmet och vad man inte bör missa på årets stora evenemang.

Berätta om årets vetenskapliga program!

I årets program kombinerar vi odontologiska framsteg och utveckling med viktiga omvärldsfrågor som rör oss. Vi bjuder på ett fullspäckat program som lämpar sig för hela tandvårdsteamet med spännande innehåll, intressanta samtalsdialoger och högaktuella föreläsare.

Hur har man vävt in årets tema i programmet?

Årets tema “Att möta vår tid” är fokuserat på kost, miljö, glesbygdsproblematik och på viktig odontologisk kunskap. Vi får en rejäl uppdatering inom näringslära och hur kosten påverkar oss. Vi får höra en av våra ledande klimatforskare tala om “Är klimatkrisen världens undergång eller början på en ny industriell revolution?“. Tandvårdens glesbygdsproblematik lyfts i programpunkter och debatt. Allt detta varvat med aktuella odontologiska framsteg och tips.

Berätta mer om vilka föreläsare som kommer till Riksstämman

Emma Frans kommer att tala om varför det vetenskapliga arbetssättet är så viktigt, professor Christian Stohler från Columbia University i New York ger ett visionärt föredrag om hur tandvården kan utvecklas med datateknik och AI. Vi har också Björn Sandén, ledamot i klimatpolitiska rådet och Dr Dirk Weichman, ortodontist och framgångsrik uppfinnare av ny tandregleringsteknik som gästar årets Riksstämma.

Vad kan man som besökare förvänta sig av årets vetenskapliga program?

Att få inblick och inspiration till vår framtid, varvat med vetenskaplig odontologisk kunskap som är nyckeln till god tandvård. Vi lyfter även svåra frågor inom tandvården till debatt med aktörer och beslutsfattare.

Finns det något särskilt seminarium som man inte bör missa?

Man bör inte missa invigningen! Den blir något alldeles extra i år, med Emma Frans och professor Stohler från New York som inledningstalare. På invigningen bjuder vi också på en musikalisk överraskning. Det hela avslutas med ett härligt mingel!
Läs också