Forskning i fokus på Peymans föreläsning “Från tänder till händer”

Peyman Kelk är universitetslektor och specialistutbildad tandläkare vid Umeå universitet. Vi har ställt några frågor till Peyman som berättar mer och om sin föreläsning ”Från tänder till händer”.

Vad handlar din föreläsning om?

– Jag kommer föreläsa om hur man kombinerar forskning med kliniskt arbete och viljan att gå sin egen väg. Föreläsning blir en berättelse om hur jag som tandläkare och protetiker hamnade i en forskargrupp med bland annat handkirurger. Jag kommer berätta om min egen resa men också om olika forskningsprojekt jag håller på med just nu.

Vad hoppas du att din föreläsning ska ge?

– Jag hoppas att den ska inspirera unga tandläkare till att börja forska! Det krävs dock att man har både ett brinnande intresse och uthållighet för att lyckas.

Vilka tycker du ska gå på föreläsningen?

– Alla som är intresserade av hur man kan kombinera forskning med kliniskt arbete och viljan av att gå sin egen väg. Förhoppningsvis lämnar man föreläsningen med en iver av att man själv vill kasta sig ut i forskningens ovissa, tuffa, men spännande, stimulerande och roliga värld!

Går du i forskartankar? Då är föreläsningen ”Från tänder till händer” något för dig! Under Odontologiska Riksstämman bjuder vi på ett fullspäckat program som lämpar sig för hela tandvårdsteamet med spännande innehåll, intressanta samtalsdialoger och högaktuella föreläsare.

Läs också