fbpx
Om kursen
Antal dagar 12 dagar
Odontologiska poäng 80
Boka kursen
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Nu startar en ny omgång av den populära utbildningen för dig som vill höja din teoretiska och praktiska kompetens i arbetet kring den ofta komplexa protetikpatienten. Vid fyra olika tillfällen under ett år kommer du som tandsköterska att få en gedigen vidareutbildning inom oralprotetik. Du kan använda dina kunskaper både om du jobbar i allmän- och specialisttandvården såväl privat som offentlig. Målet med kursen är att höja tandsköterskans kompetens inom oral protetik. Att arbetet med protetikpatienten effektiviseras då man får nya arbetsroller i teamet. Fyra ögon ser bättre än två. 

Del 1 
Datum: 3 – 5 oktober 2024
Plats: Luleå, Hotell Savoy

 • Rollen som specialisttandsköterska
 • Us, protetisk utredning och debitering
 • Delegeringsregler
 • Informationsteknik vid patientrådgivning 
 • Röntgenteori samt praktik 
 • Avtagbar protetik
 • Estetik, färgtagning
 • Projektarbete

Föreläsare
Jessica Brännvall, specialisttandläkare oral protetik, Johan Segerström, övertandläkare, Carina Do Nascimento Paula, specialisttandläkare oral protetik, Peter Troberg, leg. tandläkare, Karin Sjögren, odont. dr, leg. tandläkare, MI-tränare, Anders Öhman, specialisttandläkare oral radiologi och Ingela Gerdin, tandsköterska oral protetik.

Del 2 
Datum: 21 – 23 november 2024
Plats: Uppsala, Specialisttandvården Kaniken

 • Crash course implantat
 • Introduktion och implantathistorik 
 • Distans eller fixturnivå samt avtryck
 • Skruv- och mejselskolan
 • Utrustning och vad bör finnas i lager
 • Debitering och regler kring olika ersättningar 
 • Hygien och uppföljning 
 • Implantatkomplikationer 
 • Hands-on med Densply Astra, Nobel Biocare och Straumann 

Föreläsare
Susanna Segerström, med. dr, Johan Segerström, övertandläkare och Maritta Eklund, tandsköterska.

Del 3
Datum: 6 – 8 februari 2025 
Plats: Huddinge, Tandläkarhögskolan

 • Juvenil protetik
 • Klinisk fotografering
 • Scanning teori och hands-on träning
 • Provisoriska ersättningar teori och hands-on träning
 • Fräsa, Sintra eller Printa? -Modern teknik visas
 • Konventionell protetik
 • Cement
 • Avtryckstagning 

Föreläsare
Anastasios Grigoriadis, docent, specialisttandläkare oral proteik samt personal från avdelningen för oral protetik.

Del 4
Datum: 10 – 12 april 2025
Plats: Uppsala

 • Materiallära 
 • Keramer och estetik
 • Tandläkarförbundets etiska regler
 • Teamarbete på topp
 • Min roll som specialisttandsköterska 
 • Redovisning av projektarbeten 
 • Skriftlig kunskapskontroll 
 • Högtidlig examination 

Föreläsare
Anna Arespång, specialisttandläkare parodontologi, Nadja Christersen, specialisttandsköterska, Christel Larsson, docent, Susanna Segerström, med. dr. och Johan Segerström övertandläkare.

Kursen är uppdelad i 4 delar under 1 år. Kursavgiften faktureras inför första kurstillfället. Anmälan avser alla fyra delar och är bindande.

Kontakt

Vill du veta mer? 
Kontakta oss på Tandläkarförbundets kursverksamhet.
Sofia Ekenberg på 08-6661544 eller Cecilia Karlsson på 08-6661543. 
Eller mejla till oss på kurs@tandlakarforbundet.se
Fakturafrågor ekonomi@tandlakarforbundet.se

Målgrupp

Tandsköterskor

Kursen arrangeras tillsammans med Svenska Tandsköterskeförbundet

https://images.editnews.com/uploads/74815228/989527

Sveriges Tandläkarförbunds bokningsvillkor

När du bokar var noga med fakturaadress, glöm inte eventuell referens och organisationsnummer. I det fall du uppger din arbetsgivare som fakturamottagare, se till att du har tillåtelse att gå kursen! Anmälan till kurs är bindande. Tandläkarförbundet ansvarar inte för resa och boendebokning, därför bör du avvakta tills kallelse/välkomstbrev kommer innan du bokar detta!
Vid avbokning tar vi ut en administrativ avgift på 500 kr för kurs inom Sverige och 1500 kr för kurs utanför Sverige. Bekräftelsen kommer direkt i din mejl, samt på skärmen efter bokning. Du kan avboka fram till 8 veckor före kursstart, därefter tas hela kostnaden för kursen ut, om inte läkarintyg finns.

Observera att utlandskurser kan ha sista avbokningsdag tidigare än två månader före kursstart. För vissa kurser förbehåller sig respektive kursnämnd rätten att ta ut en speciell avbokningsavgift. Avboka din plats genom att kontakta kurs@tandlakarforbundet.se.

Uteblir du från kursen debiteras du hela kursavgiften. Vid arrangemang med gemensam resa och inkvartering uttages ersättning för avbokat researrangemang enligt de regler som gäller för researrangören.

Reservation för att kursen kan komma att ställas in vid för få bokningar. Vi förbehåller oss även rätten att byta kurslokal vid behov.

Finns någon Force Majeure-klausul?

Om föreläsare p g a oförutsedd händelse är förhindrad att genomföra planerad kurs förbehåller sig Tandläkarförbundet rätten att sätta in annan föreläsare, alternativt att ställa in kursen. Tandläkarförbundets ansvar begränsas till återbetalning av erlagd kursavgift. Kursnämnderna förbehåller sig också rätten att kunna byta kursort eller kurslokal vid oförutsedda händelser.

Personuppgifter

Vid bokning till kurs har jag ingått ett avtal med kursverksamheten och tillåter att mina personuppgifter, min e-postadress etc får lagras och användas inom Sveriges Tandläkarförbund för fakturering, leverans, information, marknadsföring, analys, statistik och profilering. Uppgifterna jag lämnar kan användas inom Sveriges Tandläkarförbund för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av tjänster och produkter. Uppsägning av avtal sker i kontakt med oss.

Anmäler du önskemål om specialkost i samband med bokning, så överlämnar vi din information till kurslokalen för korrekt hantering. Rensning av känsliga uppgifter sker efter genomförd kurs.

Vi sparar din kursinformation i fem år efter genomförd kurs, t ex för att du ska kunna logga in på min sida och se mitt CV.

Ev. bilder vi tar från kurstillfälle kan komma att användas i sociala medier och kurskatalog för marknadsföring av kommande kurser.

Läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Vanliga frågor om Tandläkarförbundets kurser

Vi skickar ett mejl automatiskt i samband med att du bokar dig på kursen. Ca 4-6 veckor innan kursstarten kontaktar vi dig med ett mejl där du kallas till kursen och det framgår var och när kursen genomförs. I kallelsen finns också en länk till välkomstbrevet. Ytterligare mejl kan komma när kursen kompletteras med t ex kursmaterial och fler länkar. Två dagar innan kursdag mejlar vi ut en påminnelse om att det är dags för kursstart. När kursen genomförts får du ytterligare ett mejl där vi ber dig utvärdera kursen. Fakturan skickas direkt till den fakturaadress du uppgav på bokningen i samband med att vi får klartecken att kursen blir av. Kolla spam/skräpkorgen om du saknar våra mejl, innan du kontaktar oss för att kontrollera din mejladress.

Kursavgiften faktureras i regel ca 2 mån före kursstart med 30 dagars betaltid. Om du inte betalar kursavgiften inom angiven tid kan det medföra att du mister din plats på kursen.

Tandläkare som inte är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund betalar ca 30 procent mer än de som är medlemmar. Kursavgifterna för alla kategorier anges vid respektive kurs. Är du medlem i tandläkarförbund i annat land, är kursavgift en densamma som för medlemmar av Sveriges Tandläkarförbund. Studenter som är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund får varje termin tillträde till ett visst antal kurser till anmälningsavgiften 500 kronor. Vid utebliven närvaro tillämpar vi en “no-show”-avgift på ytterligare 500 kronor.

Mejla kurs@tandlakarforbundet.se senast åtta veckor innan kursstart.

Avbokningsregler hittar du i bokningsvillkoren

Vi tar in bokade i turordning i mån plats. Observera att även om du bokat reservplats så syns inte det på Min sida/mina kurser förrän du eventuellt erbjuds plats.

Om du är i behov av handikappanpassade lokaler, speciell kost eller liknande bör du alltid kontakta kursarrangören innan du anmäler dig och kontrollera att det är möjligt att tillmötesgå dina önskemål.

Ljudupptagning och fotografering vid kurs får endast förekomma för eget bruk och efter kursgivarens på förhand inhämtade tillstånd.

Fr o m 1 januari 2018 är Tandläkarförbundets kursverksamhet momspliktig. De kursavgifter som finns angivna i kurskatalog och på hemsidan innehåller alltså fr om VT18 ersättning för mervärdesskatt. Tidigare satta kursavgifter (fram t o m 20171231) är fastställda utifrån förutsättningen att tillhandahållandet av kurserna inte medför skattskyldighet enligt mervärdesskattelagen enligt dom i regeringsrätten mars 1998.

Sagt om Tandläkarförbundets kurser

Man kände sig verkligen välkommen och sedan överträffade kursen förväntningarna.
Ville inte att kursen skulle sluta! Allt var superintressant och föreläsarna var roliga att lyssna på.
Föreläsningen gav många bra idéer och tankeställare på hur vi kan göra saker bättre på vår klinik.
Fler kurser från Tandläkarförbundet
07 - 08 okt Malmö, Radisson Blu Malmö
25 platser kvar
10 - 11 okt Stockholm, Hotel C
39 platser kvar
16 - 18 okt Stockholm, Tändstickspalatset
22 platser kvar
17 - 18 okt Stockholm, Hotel C
14 platser kvar
17 - 18 okt Göteborg, Hotel Eggers
26 platser kvar

Vi hjälper dig med din kursbokning!

kurs@tandlakarforbundet.se
08-666 15 43, 08-666 15 44

Vanliga frågor och svar