Om kursen
Antal dagar 2 dagar
Pris Tandhygienist: 9 900 SEK inkl moms
Tandläkare icke medlem: 12 870 SEK inkl moms
Tandläkare medlem: 9 900 SEK inkl moms
Tandsköterska: 9 900 SEK inkl moms
Övrig: 9 900 SEK inkl moms
Icke odontologiska poäng 12
Boka kursen
18-19 mars 2021, 09:00 - 15:00
Göteborg, Hotel Riverton
25 platser kvar

Receptionen är patientens första möte med kliniken. Det som uppstår där kan komma att följa patienten resten av besöket och ibland även följande besök, och det kan även komma
att påverka dig som arbetar i receptionen. Det är de svåra mötena som vi bär med oss mest. Hur påverkar mötet dig som arbetar i receptionen? Att korrigera det som gått fel kräver tid, engagemang och en personlig insats, samtidigt som nästa patient väntar på sin tur. Vilken är din roll och hur kan du möta det som utmanar? Vad har receptionen för roll och på vilket sätt kan du vara i den rollen när möten utmanar och tiden är knapp?

Under två dagar kommer vi diskutera – oftast i små grupper, för att dela tips och erfarenheter om hur vi kan förhålla oss på ett sätt som blir hållbart, i situationer vi helst vill avstå från. Vi kommer att blanda föreläsningar med stort utrymme för delande av egna erfarenheter och gruppdiskussioner. Praktiska övningar i mindfulnessmeditation och stående yoga under båda dagarna.

  • Receptionens roll på kliniken – Varför är den så viktig?
  • Vem är patienten och hur bemöter vi hen?
  • Patienten från annan kultur? Varför kan det uppstå missförstånd?
  • Hur har andra löst problemen? – Goda exempel diskuteras
  • Fysiologi – Vad händer i hjärnan och kroppen vid stressfyllda situationer?
  • Verktyg för att kunna reglera negativa känslor och kroppsliga reaktioner
  • Praktisk träning i mindfulnessmeditation och stående yoga

Föreläsare

Cecilia Lundmark, leg sjuksköterska, etisk vägledare och processhandledare, Göteborg och
Helena Löwén-Åberg, leg specialistfysioterapeut inom psykosomatik/psykiatri, Göteborg.

Så säger kursdeltagare

”Alla var jättetrevliga, men måste vara ärlig och säga att jag är nog inte så mycket bättre på mitt jobb än tidigare, bara lite mer avslappnad i några dagar, så länge den goa känslan sitter i från kursdagarna!”
”Mycket bra för kropp och själ, med yoga och mindfulness, tid för reflektion.”
”Kursen har gett mig mycket personligen. Verktyg för att må bra, vikten av att lyssna och bara finnas. Tänk på hur många nya möten vi har varje dag! Vi är viktiga för patienten! Det var dessutom viktigt för oss att träffa andra kollegor från resten av Sverige. Diskutera igenom situationer och inse att vi inte är ensamma”

Kontakta oss

Vill du veta mer?
Kontakta oss på Tandläkarförbundets kursverksamhet.
Sofia Ekenberg på 08-6661544 eller Cecilia Karlsson på 08-6661543.
Eller mejla till oss på kurs@tandlakarforbundet.se
Fakturafrågor ekonomi@tandlakarforbundet.se

Målgrupp

All tandvårdspersonal

Sveriges Tandläkarförbunds bokningsvillkor

När du bokar var noga med fakturaadress, glöm inte eventuell referens och organisationsnummer. I det fall du uppger din arbetsgivare som fakturamottagare, se till att du har tillåtelse att gå kursen! Anmälan till kurs är bindande. Tandläkarförbundet ansvarar inte för resa och boendebokning, därför bör du avvakta tills kallelse/välkomstbrev kommer innan du bokar detta!
Vid avbokning tar vi ut en administrativ avgift på 500 kr för kurs inom Sverige och 1500 kr för kurs utanför Sverige. Bekräftelsen kommer direkt i din mejl, samt på skärmen efter bokning. Du kan avboka fram till 8 veckor före kursstart, därefter tas hela kostnaden för kursen ut, om inte läkarintyg finns.

Observera att utlandskurser kan ha sista avbokningsdag tidigare än två månader före kursstart. För vissa kurser förbehåller sig respektive kursnämnd rätten att ta ut en speciell avbokningsavgift. Avboka din plats genom att kontakta kurs@tandlakarforbundet.se.

Uteblir du från kursen debiteras du hela kursavgiften. Vid arrangemang med gemensam resa och inkvartering uttages ersättning för avbokat researrangemang enligt de regler som gäller för researrangören.

Reservation för att kursen kan komma att ställas in vid för få bokningar. Vi förbehåller oss även rätten att byta kurslokal vid behov.

Finns någon Force Majeure-klausul?

Om föreläsare p g a oförutsedd händelse är förhindrad att genomföra planerad kurs förbehåller sig Tandläkarförbundet rätten att sätta in annan föreläsare, alternativt att ställa in kursen. Tandläkarförbundets ansvar begränsas till återbetalning av erlagd kursavgift. Kursnämnderna förbehåller sig också rätten att kunna byta kursort eller kurslokal vid oförutsedda händelser.

Personuppgifter

Vid bokning till kurs har jag ingått ett avtal med kursverksamheten och tillåter att mina personuppgifter, min e-postadress etc får lagras och användas inom Sveriges Tandläkarförbund för fakturering, leverans, information, marknadsföring, analys, statistik och profilering. Uppgifterna jag lämnar kan användas inom Sveriges Tandläkarförbund för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till mig samt för utveckling av tjänster och produkter. Uppsägning av avtal sker i kontakt med oss.

Anmäler du önskemål om specialkost i samband med bokning, så överlämnar vi din information till kurslokalen för korrekt hantering. Rensning av känsliga uppgifter sker efter genomförd kurs.

Vi sparar din kursinformation i fem år efter genomförd kurs, t ex för att du ska kunna logga in på min sida och se mitt CV.

Ev. bilder vi tar från kurstillfälle kan komma att användas i sociala medier och kurskatalog för marknadsföring av kommande kurser.

Läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Vanliga frågor om Tandläkarförbundets kurser

Vi skickar ett mejl automatiskt i samband med att du bokar dig på kursen. Ca 4-6 veckor innan kursstarten kontaktar vi dig med ett mejl där du kallas till kursen och det framgår var och när kursen genomförs. I kallelsen finns också en länk till välkomstbrevet. Ytterligare mejl kan komma när kursen kompletteras med t ex kursmaterial och fler länkar. Två dagar innan kursdag mejlar vi ut en påminnelse om att det är dags för kursstart. När kursen genomförts får du ytterligare ett mejl där vi ber dig utvärdera kursen. Fakturan skickas direkt till den fakturaadress du uppgav på bokningen i samband med att vi får klartecken att kursen blir av. Kolla spam/skräpkorgen om du saknar våra mejl, innan du kontaktar oss för att kontrollera din mejladress.

Kursavgiften faktureras i regel ca 2 mån före kursstart med 30 dagars betaltid. Om du inte betalar kursavgiften inom angiven tid kan det medföra att du mister din plats på kursen.

Tandläkare som inte är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund betalar ca 30 procent mer än de som är medlemmar. Kursavgifterna för alla kategorier anges vid respektive kurs. Är du medlem i tandläkarförbund i annat land, är kursavgift en densamma som för medlemmar av Sveriges Tandläkarförbund. Studenter som är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund får varje termin tillträde till ett visst antal kurser till anmälningsavgiften 500 kronor. Vid utebliven närvaro tillämpar vi en ”no-show”-avgift på ytterligare 500 kronor.

Mejla kurs@tandlakarforbundet.se senast åtta veckor innan kursstart.

Avbokningsregler hittar du i bokningsvillkoren

Vi tar in bokade i turordning i mån plats. Observera att även om du bokat reservplats så syns inte det på Min sida/mina kurser förrän du eventuellt erbjuds plats.

Om du är i behov av handikappanpassade lokaler, speciell kost eller liknande bör du alltid kontakta kursarrangören innan du anmäler dig och kontrollera att det är möjligt att tillmötesgå dina önskemål.

Bandupptagning och fotografering vid kurs får endast förekomma för eget bruk och efter kursgivarens på förhand inhämtade tillstånd.

Fr o m 1 januari 2018 är Tandläkarförbundets kursverksamhet momspliktig. De kursavgifter som finns angivna i kurskatalog och på hemsidan innehåller alltså fr om VT18 ersättning för mervärdesskatt. Tidigare satta kursavgifter (fram t o m 20171231) är fastställda utifrån förutsättningen att tillhandahållandet av kurserna inte medför skattskyldighet enligt mervärdesskattelagen enligt dom i regeringsrätten mars 1998.

Sagt om Tandläkarförbundets kurser

Mycket bra utbildning, ett stort plus till all logistik med bra föreläsare och ett schema som följdes perfekt. Kommer gärna tillbaka. Tack!
Vill gärna komma tillbaka för mer kunskap.
Man kände sig verkligen välkommen och sedan överträffade kursen förväntningarna.
Fler kurser från Tandläkarförbundet
12 jan - 23 feb 2021 Digital kurs, Online
100 platser kvar
18-19 mar 2021 Göteborg, Hotel Riverton
25 platser kvar
21-22 maj 2021 Stockholm, Winery Hotel
46 platser kvar
28-29 maj 2021 Stockholm, Downtown Camper
30 platser kvar

Tandlakarforbundet.se sparar data i cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du det. Läs mer om cookies här. Vår dataskyddspolicy hittar du här.

Vi hjälper dig med din kursbokning!

kurs@tandlakarforbundet.se
08-666 15 43, 08-666 15 44

Vanliga frågor och svar